De vereniging

Het was op een schemerige avond in oktober 1905 toen vijf Noordwijkers op het idee kwamen om een gymnastiek vereniging op te richten. Niet lang daarna, op 5 november 1905, werd de Gymnastiek Vereniging Door Oefening Sterk opgericht.

De gymnastiek vereniging DOS is nu al ruim een eeuw oud maar nog altijd een springlevende vereniging.Met een gemiddelde van 550 leden over de afgelopen vijf jaar ook een grote!!

Wie kent DOS niet!
Bijna iedere familie in Noordwijk heeft wel een familielid of kennis die op deze vereniging heeft gezeten of iemand die er nu nog lessen volgt.

DOS is uitgegroeid tot een professionele en eigentijdse vereniging waar niet alleen de (aller)kleinsten gewoon lekker kunnen bewegen wat goed is voor de motorische ontwikkeling. DOS verzorgt lessen voor jong en oud, voor meisjes en dames, en voor jongens en heren.

Zo worden er lessen kleutergym, gymnastiek voor de jeugd van 5 t/m 14 jaar, selectie turnen, jazz ballet, steps, dance aerobics, body chape, gym voor mensen met een beperking, jongens springgroepen, en heren conditietraining gegeven. Het lesrooster kunt u vinden op deze website. Naast de lesuren doet DOS regelmatig mee aan activiteiten. De jazz groepen gaan regelmatig naar Demogyjade (Demonstratie Gymnastische Jazzdans) en de selectie groepen turnen doen mee aan regionale wedstrijden, georganiseerd door de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gym Unie). Daarnaast is er de jaarlijkse verenigingswedstrijd.

KNGU-logo FC vrijstaand_transparant
De gymnastiek vereniging DOS is een vereniging en haar leden zijn tevens lid van de KNGU. Naast het bestuur zijn er ongeveer vijftien medewerkers met een lesbevoegdheid die de verschillende lessen geven. DOS verzorgt ongeveer veertig lesuren per week gedurende veertig weken per jaar. De vakanties lopen parallel aan de schoolvakanties van de basisscholen en u kunt ze vinden op deze website evenals informatie over het lidmaatschap, de contributies en inhoud van de lessen.